Buraczki marynowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • małe buraczki

  • na każdy słoik o,75 l :

  • łyżeczka majeranku

  • 1 litr wody

  • - 1/2 szkl octu 10%

  • 2 łyzki cukru

  • 2 łyzki soli

  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    4 ziarna
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 ziarna
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki w łupinach obgotować (10 min), obrać kiedy są jeszcze ciepłe i ewentualnie pokroić - te większe
Do każdego słoika wrzucić przyprawy (pieprz, liść, ziele,majeranek) , wypełnić buraczkami i zalać wrzącą zalewą
Pasteryzujemy krótko 5-10 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Przepisy Joanny 26.02.2014 18:30
pyszne buraczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat