Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Buraczki konserwowe z cebulką

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone
1 kg
sól
1 łyżka
Sklep Prymat
cukier
3 łyżka
ocet
3 łyżka
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
olej
2 łyżka
cebula
1/2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki konserwowe z cebulką

Buraki umyć i ugotować ze skórką. Później obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić i dodać do buraczków. Następnie do tak przygotowanych buraków dodać ocet, sól, cukier, pieprz, olej i ocet. Wszystko dobrze wymieszać i nałożyć do słoików. Buraki w słoikach pasteryzować ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak