Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki konserwowe z cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
sól 1 łyżka
cukier 3 łyżka
ocet 3 łyżka
pieprz do smaku
olej 2 łyżka
cebula 1/2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki konserwowe z cebulką

Buraki umyć i ugotować ze skórką. Później obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić i dodać do buraczków. Następnie do tak przygotowanych buraków dodać ocet, sól, cukier, pieprz, olej i ocet. Wszystko dobrze wymieszać i nałożyć do słoików. Buraki w słoikach pasteryzować ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak