Buraczki konserwowe Teściowej

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    6 kg
  • cebula

    6
  • ząbki czosnku

    6
  • sól

    3 łyżki
  • woda

    6 szklanek
  • ocet 10 %

    2 szklanki
  • cukier

    3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki drobno szatkujemy lub trzemy. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i drobno posiekany czosnek. Z wody, octu, cukru, goździków i listków robimy zalewę i gotujemy na małym ogniu przez 10 min. Przecedzamy i zalewamy ją buraczki. Odstawiamy na 24h. Następnie nakładamy do słoików osobno buraczki osobno sok. Pasteryzujemy 15 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zoso 21.06.2012 23:48
smaczne buraczki
Grażyna13 22.09.2011 14:27
Smakowite !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat