Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki konserwowe Gieni

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 1 szklanka
woda 3 szklanki
cukier 30 dag
sól 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat kilka sztuk
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki konserwowe Gieni

Buraczki myjemy, gotujemy w łupinach, odcedzamy. Studzimy. Obieramy. Zalewę zagotowujemy i przekładamy do niej buraczki. Gotujemy 5-7 minut. Gorące przekładamy do słoików. Pasteryzujemy 10 minut. Buraczki są fantastyczne bo barszczu a przede wszystkim do sałatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 30.06.2012 09:49
Też robię buraczki konserwowe.Lubimy je nawet jako dodatek do drugiego dania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak