Buraczki konserwowe do obiadku.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 3 kg buraków

  • 1,5 szklanki wody

  • 0,5 szklanki octu 10%

  • szklanka cukru

  • 1 plaska łyżka soli

  • cebula biała

  • ząbek czosnku

  • 4 ziarna pieprzu

  • 4 ziarna ziela angielskiego

  • 4 ziarna gorczycy

  • 3 liście laurowe

  • pieprz mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę zagotować z przyprawami i ostudzić.
Buraki zagotować w łupinach, Gdy ostygną zetrzeć na grubych oczkach na tarce i zalać zimną zalewą. Zostawić na całą noc.
Na drugi dzień nałożyć do słoiczków i pasteryzować 10 -15 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat