Buraczki konserwowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki czerwone dowolna ilość

  • ocet 10 %

    1 szkl
  • woda

    1,5 l
  • ziele angielskie

    10 szt
  • pieprz kulki

    10 szt
  • cukier

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki ugotować potrzeć na dużych oczkach. Wodę z przyprawami gotować 10 min na końcu dodać ocet. Napełnić słoiki buraczkami ,zalać zalewą. Pasteryzować 15 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 18.05.2013 20:12
bardzo lubię :)
jeta72 04.03.2013 11:24
bardzo lubię :-)
Krystyna32 01.06.2012 07:43
extra
ilka_86 18.12.2011 10:37
pyszne
Ewelina47 30.07.2011 21:10
uwielbiam do obiadu rewelacja
Tomasz17 13.05.2011 10:38
bardzo dobry dodatek do obiadku
Grażyna13 07.01.2011 11:07
bardzo lubię !
Margo1 13.09.2010 22:53
ciekawe..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat