Buraczki konserwowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki

  • ocet

    1 szklanka
  • woda

    4 szkalnki
  • cukier

    30 dag
  • sól

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Buraczki konserwowe foto
Buraczki myjemy, gotujemy w łupinach. Odcedzamy, studzimy i obieramy.
Krok 2 - Buraczki konserwowe foto
Z podanych składników przygotowujemy zalewę. Przekładamy buraczki i gotujemy 2-3 minuty.
Krok 3 - Buraczki konserwowe foto
Buraczki przekładamy do wyparzonych słoików, uzupełniamy zalewą. Pasteryzujemy 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat