Buraczki konserwowe

Buraczki konserwowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki

  • ocet

    1 szklanka
  • woda

    4 szkalnki
  • cukier

    30 dag
  • sól

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Buraczki konserwowe

Kroki postępowania

Krok 1 - Buraczki konserwowe foto
Buraczki myjemy, gotujemy w łupinach. Odcedzamy, studzimy i obieramy.
Krok 2 - Buraczki konserwowe foto
Z podanych składników przygotowujemy zalewę. Przekładamy buraczki i gotujemy 2-3 minuty.
Krok 3 - Buraczki konserwowe foto
Buraczki przekładamy do wyparzonych słoików, uzupełniamy zalewą. Pasteryzujemy 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat