Buraczki konserwowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki małe

    2,5-3 kg
  • Zalewa:

  • woda

    1,5 l
  • ocet

    1/4 szkl
  • cukier

    2 łyżki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • ząbek czosnku

    1
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki ugotować i obrać. Przełożyć do słoików (gdyby były większe można pokroić na mniejsze części). Składniki na zalewę zagotować i zalać buraczki. Zakręcić słoiki i pasteryzować 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 14.11.2013 08:44
wspaniałe, bardzo lubię je do obiadku :)
Kuchenka 23.09.2013 22:59
smakowite są te buraczki
migotka28 23.09.2013 17:49
ja jeszcze takich nie robiłam ,robie tylko sałatkż z papryką i cebulką
Habibi 22.09.2013 13:59
Lubię marynowane buraczki jako przekąskę i czasami jako składnik sałatek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat