Buraczki konserwowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki młode

    1,5 - 2 kg
  • ocet

    1 szklanka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    6 szt
  • cukier

    3 łyżki
  • sól

    1 czubata łyzka
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    15 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    15 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki umyć, ugotować, ostudzić i obrać ze skórki. Następnie okroić je na małe kawałki i ułożyć dość ciasno w słoikach. Sześć szklanek wody zagotować dodając liście laurowe, ziele angielskie, kilki pieprzu cukier i sól. Na końcu wlać ocet. Gorącą zalewą zalać buraczki. Słoiczki z buraczkami zakręcić. Pasteryzować 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasia37 06.01.2016 21:44
muszę zrobić - uwielbiam buraki :)
Motorek 10.02.2014 15:47
fajny dodatek do obiadu
erym 09.01.2014 09:38
uwielbiam wszystkie przetwory! szczegolnie buraczki
Rybciia 28.10.2013 08:20
bardzo lubię :-)
olkaaa 05.10.2013 12:53
bardzo lubię
barbara11561 01.10.2013 13:43
moje już ugotowane czekają na obróbkę:)
Ewelina38 18.09.2013 18:58
robię takie corocznie, z tego roku pierwsza porcja już zrobiona, a w sobotę planuję zrobić jeszcze jedną - zimą smaczny dodatek do obiadku :)
berys18 14.09.2013 09:44
świetne do obiadu
Dorian 13.09.2013 10:10
pyszne buraczki
Ada-Gaba 10.09.2013 08:17
przydatny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat