Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki konserwowe

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraczki dowolna ilość
Zalewa:
woda 1,5 l
ocet 10 % 1 szkl
cukier 1 łyżka
sól 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 szt
Ziele angielskie całe Prymat 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki konserwowe

Buraczki umyć i ugotować do miękkości.Odcedzić ,zimne obrać z skórki,zetrzeć na tarce na dużych oczkach.Buraczki przełożyć do słoików. Wodę z przyprawami gotować około 10 min,zdjąć z ognia , dodać ocet i wymieszać.Gorącą zalewą zalać buraczki w słoikach,szczelnie zakręcić i pasteryzować 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 26.09.2013 12:08
przydadzą się zimą, super
anemon 02.10.2012 09:29
Lubię mieć takie zimowe zapasy, a u Ciebie pięknie się prezentują w tej jesiennej dekoracji.
Krystyna32 30.09.2012 10:03
pycha
Konczi 29.09.2012 21:01
do zimowego obiadku pycha
adelajda 29.09.2012 20:43
domowe najlepsze !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak