Buraczki kiszone

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    1 kg
  • czosnek ząbki

    4-5 sztuk
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    2 łyżki na 1 litr wody
  • nasiona gorczycy Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki obieramy i kroimy na drobną kostkę.
Słoik wyparzamy wodą.
Układamy do słoika do 2/3 wysokości, następnie zalewamy przegotowaną wodą wymieszaną z solą ( 2 łyżki soli na 1 litr wody), dodajemy czosnek i gorczycę.
Zakręcamy i odstawiamy w ciemne miejsce na 2-3 tygodnie.
Po tym czasie mamy wspaniały barszczyk i kiszone buraczki.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasia37 27.01.2016 15:06
takie buraki za mną chodzą :) zrobię :)
Futka 03.01.2016 15:47
Bardzo lubię takie buraczki :) Pycha! :D
sliwka 03.01.2016 15:16
Muszę spróbowac;))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat