Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki kiszone

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
czosnek ząbki 4-5 sztuk
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 łyżki na 1 litr wody
nasiona gorczycy Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki kiszone

Buraki obieramy i kroimy na drobną kostkę.
Słoik wyparzamy wodą.
Układamy do słoika do 2/3 wysokości, następnie zalewamy przegotowaną wodą wymieszaną z solą ( 2 łyżki soli na 1 litr wody), dodajemy czosnek i gorczycę.
Zakręcamy i odstawiamy w ciemne miejsce na 2-3 tygodnie.
Po tym czasie mamy wspaniały barszczyk i kiszone buraczki.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia37 27.01.2016 15:06
takie buraki za mną chodzą :) zrobię :)
Futka 03.01.2016 15:47
Bardzo lubię takie buraczki :) Pycha! :D
sliwka 03.01.2016 15:16
Muszę spróbowac;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak