Buraczki do obiadu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki

    2
  • masło

    1/2 łyżeczki
  • sok z cytryny

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki ugotować w łupinach do miękkości. Następnie obrać i zetrzeć na tartce na najmniejszych oczkach. Pogrzać tak aby wyparował sok. Pod koniec dodać masło i sok z cytryny oraz odrobinę oliwy z oliwek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknbozka 09.11.2011 19:17
super
IlonaAlbertos 07.10.2010 00:49
Moja rodzina je po prostu uwielbia. Idealnie pasują do obiadu, a smakują wspaniale.
Przemek4 22.07.2010 21:05
Robię takie same

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat