Buraczki do obiadu

Buraczki do obiadu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki

    1/2 kg
  • ocet winny

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżka
  • cukier

    do smaku
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki upiec lub ugotować w skórce, obrać i wystudzić. Zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. doprawić solą,cukrem, octem i oliwą. Podawać na zimno lub na ciepło.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

paniusiaewa

09.02.2017 12:52
Moje ulubione, ale robię na grubszej tarce.

misia53

12.02.2014 14:16
buraczki smacznie doprawione to jest to!

sasanka

29.01.2014 13:56
Prosta i smaczna klasyka :) ja lubię takie buraczki z papryką :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat