Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki do obiadu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki starte na tarce 1,5 kg
cebula 2 sztuka
czosnek 1 sztuka
sól 1,5 łyżeczka
cukier 0,5 szkalnki
ocet 1/4 szklanka
mąka 3 łyżka
oliwa 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki do obiadu

Starte buraczki wkładamy do garnka,pokrojoną w kostkę i zeszkloną cebulę i czosnek również.Dusimy na małym ogniu około 10 minut pod przykryciem od czasu do czasu mieszając.Po 10 minutach dodajemy cukier,ocet i sól mieszamy i nadal dusimy około 15 minut od czasu do czasu mieszając.W tym czasie z oleju i mąki robimy zasmażkę i kiedy jest gotowa dodajemy do buraczków.Dusimy jeszcze przez 10 minut.Po tym czasie są gotowe do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak