Buraczki do obiadu

Buraczki do obiadu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki

    8 sztuk
  • cukier

    1 łyzka
  • masło

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    do smaku
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki myjemy, zalewamy goraca woda.Gotujemy je , gdy są już miękkie odcedzamy i ostudzamy. Obieramy ze skórki i scieramy na tarce na dużych oczkach. Polewamy ciepłą wodą i zagotowywujemy, Dodajemy so smaku sól, pieprz, sok z cytryny i cukier i masło. dobrze mieszamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 16.09.2012 22:44
uwielbiam takie, ale zawsze jadam je na zimno
Dorota37 12.09.2012 15:15
uwielbiam buraczki
Margo1 07.07.2012 16:37
lubię , ale na razie jest za gorąćo
Ela15 04.07.2012 08:11
zdrowe i smaczne
Magdalena1110 10.05.2012 21:11
też tak robię
jolanta19 08.02.2012 16:51
uwielbiam
cooleczka 17.01.2012 12:05
smaczne
Natalia37 04.11.2011 18:29
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat