Buraczki do obiadu

Buraczki do obiadu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    1 kg
  • cytrynka

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki gotujemy na wodzie do miękkości, następnie obieramy i ucieramy na tarce o dużych oczkach. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, ewent. odrobinkę słodzimy, ale to zależy od smaku samych buraczków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MagdaXXX

04.04.2013 18:49
mniam pychota

Ela15

24.01.2013 20:23
smaczne i zdrowe

olkaaa

25.11.2012 20:27
też dziś takie zrobiłam

smakowita

22.08.2012 20:09
uwielbiam

Wacław

01.03.2012 21:34
bardzo lubię

leonkot

01.11.2011 11:19
wyglądają cudownie, piękny kolor

zdzislawa2

31.10.2011 15:51
uwielbiam buraczki, są bardzo zdrowe :)

Edyta31

22.10.2011 23:18
wyglądają przepysznie

berys18

30.08.2011 09:43
moje ulubione

barbara11561

26.08.2011 08:34
takie lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat