Buraczki do obiadu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    1 kg
  • cytrynka

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki gotujemy na wodzie do miękkości, następnie obieramy i ucieramy na tarce o dużych oczkach. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, ewent. odrobinkę słodzimy, ale to zależy od smaku samych buraczków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MagdaXXX 04.04.2013 18:49
mniam pychota
Ela15 24.01.2013 20:23
smaczne i zdrowe
olkaaa 25.11.2012 20:27
też dziś takie zrobiłam
smakowita 22.08.2012 20:09
uwielbiam
Wacław 01.03.2012 21:34
bardzo lubię
leonkot 01.11.2011 11:19
wyglądają cudownie, piękny kolor
zdzislawa2 31.10.2011 15:51
uwielbiam buraczki, są bardzo zdrowe :)
Edyta31 22.10.2011 23:18
wyglądają przepysznie
berys18 30.08.2011 09:43
moje ulubione
barbara11561 26.08.2011 08:34
takie lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat