Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki czerwone z kukurydzą i oliwkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1/2 kg
ogórki kiszone 2 szt
jabłko 1 szt
oliwki czarne 5-6 szt
groszek konserwowy 1/2 szkl
kukurydza marynowana 1/2 szkl
cebula dymka ze szczypiorkiem 2-3 szt
sos sojowy 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki czerwone z kukurydzą i oliwkami

Buraki umyć i ugotować do miękkości. Odcedzić, zalać zimną wodą, ostudzić, obrać i pokroi w kostkę. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i razem z kiszonym ogórkiem zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Groszek i kukurydzę osączyć z zalewy. Oliwki pokroić w krążki. Cebulę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Wszystkie składniki połączyć z sosem sojowym i śmietaną. Przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 14.10.2013 12:56
Ciekawe połączenie
Iwusia 14.12.2012 22:59
pomysłowe :D
olkaaa 22.11.2012 09:30
ciekawa odmiana
misia53 18.11.2012 10:53
trzeba przyznać ,że zestaw oryginalny
Mysiunia 18.11.2012 08:33
co prawda ja oliwek nie lubię i mi by ta sałatka raczej nie smakowała, ale poleciłam ją, bo jest szczegółowo opisana i ma dość nietypowe połączenie smaków :) o gustach się nie dyskutuje, a przepis za swą dokładność zasługuje na dobrą ocenę :)
wojtek5 17.11.2012 23:11
uwielbiam
caffee_tea 17.11.2012 22:40
uwielbiam buraczki
Goya 17.11.2012 22:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak