Buraczki czerwone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraków ugotowanych

    5 kg
  • cebul średnich

    5
  • ząbków czosnku

    3-5
  • Zalewa:

  • octu

    1 szkl.
  • wody

    1,5 szkl.
  • cukru

    1 szkl.
  • soli

    1 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    6 sztuk
  • angielskich ziel

    10 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować zalewę , wlać do startych buraków , dodać starty czosnek i cebulę . Pozostawić do następnego dnia . Włożyć do słoików , gotować 20 min. Cebulę można pokroić w kostkę .
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 05.02.2012 17:26
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat