Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki czerwone

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 4 szt
ocet 10 % 1 łyżka
cukier kryształ 2 łyżeczki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki czerwone

1. Buraczki ugotować, sprawdzać nożem ich miękkość podczas gotowania.
2. Ciepłe buraczki obrać i potrzeć na tarce o grubych oczkach.
3. Buraczki doprawić do smaku octem, pieprzem, cukrem i solą. Wymieszać, odstawić by się "przegryzły".

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 17.11.2016 10:18
moje ulubione ;)
Łukasz15 16.11.2016 23:39
Lubię do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak