Buraczki czerwone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki

    4 kg
  • woda

    8 szklanek
  • ocet

    1 szklanka
  • cukier

    8 łyżek
  • sól

    2 łyżki
  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki myjemy,gotujemy do miękkości,następnie studzimy,obieramy i układamy w słoikach(wieksze można przekroić).Gotujemy zalewę ze wszystkich podanych składników.Goraca zalewa napełniamy słoiki i pasteryzujemy 20-30minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 30.07.2013 19:14
takiej wersji jeszcze nie jadłam:)
Dorian 02.02.2013 22:33
do obiadku idealne
gacopierz23 24.01.2013 19:32
dobry dodatek
RenataZ-et 11.10.2012 19:53
super buraczki
m1monika 28.08.2012 12:45
smaczne :-)
Norgiusz 09.07.2012 12:17
super
Anna152 24.06.2012 08:11
mniam
pierniczkowo 23.06.2012 07:21
bardzo lubię:)
Jodaj 22.06.2012 08:42
zdrowe i pyszne :)
Izabela28 06.06.2012 11:16
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat