Buraczki czerwone

Buraczki czerwone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Buraki czerwone starte na tarce z dodatkiem odrobiny octu i przypraw, świetnie sprawdzą się jako dodatek do obiadu. Koniecznie wypróbujcie.

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone ugotowane

    4 szt.
  • ocet

    1 łyzka
  • sól

    do smaku
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Buraczki czerwone

Ugotowane w łupinach buraki obrać i zetrzeć na drobnej tarce.

 Dodać ocet i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Ela15 04.11.2013 21:22
bardzo zdrowe
mamusia1 20.08.2013 08:28
bardzo takie lubię
Bernadeta1 24.09.2012 14:25
lubię buraczki - smaczne
Beata73 12.06.2012 15:11
zdrowe,szybki,smaczne
Beata73 12.06.2012 15:11
zdrowe,szybki,smaczne
usmiech 08.10.2011 21:11
dobre
Grażyna13 31.10.2010 11:35
Lubię takie buraczki !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat