Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczki ćwikłowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 4 kg
chrzan 2 sztuki
sól 3 łyżki
cukier 8 łyżki
Kwas cytrynowy Prymat 1 sztuka
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: buraczki ćwikłowe

Buraki ugotować w łupinach, zetrzeć na grubych oczkach można na jakich kto lubi .
Z utartych buraków odlać sok który zbierze się na dnie gara ok 3/4 szklanki. Wlać do rondla ,dodać sól ,cukier, kwasek, chrzan. Zagotować i połączyć z ćwikłą, dokładnie zamieszać nałożyć do słoiczków.
Na wierzch buraczków wlać po 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek, zakręcić.
Zapasteryzować ok 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak