Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 5 kg
cukier 1 szkl
ocet 10 % 1 szkl
sól 2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: buraczki

Buraki już bez liści ale z ogonkiem umyć i ułożyć ciasno w dużym garnku.
Zalać zimną wodą i gotować na średnim ogniu około godziny, sprawdzić widelcem czy są już miękkie. Gdy się ugotowały wykładam je do dużej miski, zalewam zimną wodą i w tej wodzie obieram, ścieram na grubych oczkach tarki. W misce mieszam buraczki z pozostałymi składnikami. Dokładnie wymieszanymi i przyprawionym i buraczkami napełniam słoiki, zostawiając 2 cm od brzegu, dociskając buraczki w słoiku, mocno zakręcam i pasteryzuję 20 minut od chwili zagotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kd045 27.10.2016 13:30
mniam, mniam
dodi 27.10.2016 09:33
pyszne buraczki
MAR3STA 26.10.2016 19:19
Świetne do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak