Buraczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    4 kg
  • papryka czerwona

    1/2 kilograma
  • cebula

    4 szt
  • ocet

    1 szklanka
  • olej

    1 szkl
  • cukier

    3/4 szklanki
  • sól

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki gotujemy ze skórką. następnie ostudzić, zetrzeć na grubej tarce, lub zmielić przez maszynkę. Dodajemy paprykę czerwoną,z cebulą utartą, na maszynce , wszystko razem dobrze wymieszać, zagotować włożyć do słoików i za pasteryzować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 04.01.2014 10:34
bardzo dobre
Seba 16.01.2013 09:25
super
Wacław 10.01.2013 10:20
lubię takie z papryką
Wafelek2601 05.01.2013 10:19
Pyszne
kamyk 28.12.2012 22:03
dobre są takie buraczki
IwonaKa 28.12.2012 20:23
robię tak samo,pyszne są

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat