Buraczki 2

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki

    3 kg
  • cebula

    3 sztuki
  • czosnek

    3 ząbki
  • woda

    3 szklanki
  • ocet

    1 1/2 szklanki
  • cukier

    1 1/2 szklanki
  • sól

    1 1/2 łyżki
  • liście laurowe

    7 listów
  • goździki

    7 sztuk
  • ziarenka pieprzu

    7 sztuk
  • ziele angielskie

    7 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki ugotować w skórkach obrać i zetrzeć na grubej tartce Zalewę zagotować i przestudzoną zalać buraczki na 12h

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gacopierz23 26.11.2011 16:51
zdrtowe
Jaheira11 24.07.2011 23:22
do obiadu wyśmienite
Rybciia 14.07.2011 20:05
super;)
Ewelina38 28.06.2011 08:30
super buraczki, idealne zimą do obiadku
smakoszek 27.06.2011 08:39
Extra smaczne:)
Ania67 16.06.2011 14:58
świetne
Robert10 13.06.2011 16:30
lubimy buraczki
Seba 22.05.2011 20:59
smaczne
Wafelek2601 12.05.2011 08:56
jaki piękny mają kolor
m1monika 17.04.2011 20:09
super!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat