Buraczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    4 kg
  • papryka czerwona

    1/2 kg
  • cebula

    4 szt
  • ocet

    1 szkl
  • olej

    1 szkl
  • cukru

    3/4 szkl
  • sól

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki ugotować ze skórą ostudzić zetrzeć na grubej tarce lub zmielić przez maszynkę dodać paprykę z cebulą utartą, wszystko razem wymieszać zagotować i włożyć do słoików i za pasteryzować

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bursztynek 14.10.2012 23:37
pyszny dodatek do obiadu
Łukasz15 07.10.2012 12:27
Pyszne
gacopierz23 31.07.2012 09:48
najlepsze w zimie
Monika193 21.09.2011 22:22
pyszne
Seba 19.09.2011 10:42
smaczne
Iwona51 09.06.2011 00:21
smaczne
Motorek 07.06.2011 13:42
smaczne
Wafelek2601 08.03.2011 23:08
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat