Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczany barszcz

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraczki 5 sztuk
ocet 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
przyprawa do potraw Kucharek
śmietana 3-4 łyżki do zabielenia
mąka ok 2 łyżki do zagęszczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczany barszcz

Buraczki obieramy ze skórki, kroimy w plasterki i zalewamy wodą (około 1,5 l). Tak przygotowane buraczki gotujemy około 20 min z dodatkiem octu. Po ugotowaniu odcedzamy uzyskamy wywar buraczany. Wywar ten zagotowujemy, Zabielamy śmietaną i zagęszczamy mąką. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.01.2017 21:35
Bardzo dobry.
Krzysztof15 28.12.2016 18:55
moj ulubiony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak