Buraczane muffinki z czekoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki ćwikłowe

    25 dag/ugotowanych
  • cukier trzcinowy

    20 dag
  • kakao

    5 gram
  • mąka pszenna

    17 dag
  • proszek do pieczenia

    8 gram
  • jajka

    3 szt
  • olej

    3/4 szklanki
  • czekolada gorzka

    1 szt
  • tłuszcz

    do foremek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Buraczki obrać, pokroić i zmiksować z olejem i jajkami. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cukier i jeszcze raz zmiksować. Foremki sylikonowe posmarować tłuszczem, napełnić ¾ foremki ciastem, ułożyć pokrojoną czekoladę i uzupełnić resztą ciasta. Piec w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni około 30 minut. Po upieczeniu odstawić do całkowitego wystudzenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 02.10.2017 07:22
Pomysłowe. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat