Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bundz z żurawiną

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser bundz 4-5 plastrów
jajko 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
konfitura żurawinowa 4 łyżki

Porada

Panierowany bundz z żurawiną doskonale smakuje podany razem z ziemniakami przyprawionymi koperkiem i ulubioną surówką.

Przepis i sposób przygotowania na: Bundz z żurawiną

Kroki postępowania

1
Jajko rozkłócić z dodatkiem soli, pieprzu ziołowego i pieprzu czarnego.
Krok 1 - Bundz z żurawiną foto
2
Bundz pokroić na mniejsze kawałki, maczać w jajku i panierować w bułce tartej.
Krok 2 - Bundz z żurawiną foto
3
Olej rozgrzać na patelni i położyć panierowane serki. Smażyć na złoty kolor z obydwu stron. Podawać z żurawiną.
Krok 3 - Bundz z żurawiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miodunka 06.05.2015 15:40
musi być pyszne!!
iskierka.ag 06.05.2015 14:13
Świetnie to wygląda.
Adamorek 06.05.2015 13:05
świetna kompozycja smaków
zabcia117 06.05.2015 12:25
Na pewno spróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak