Przepis i sposób przygotowania na: Bułki żytnie na słodko
Kroki postępowania
Wyrośnięte bułeczki posmarować rozkłóconym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i piec około 30 minut.
mąka żytnia | 3 szklanki |
mąka pszenna | 2 szklanki |
woda | 1,5 szklanki |
drożdże | 3 dkg |
oliwa | 3 łyżki |
sól | 1/2 łyżeczki |
miód | 2 łyżki |
jajko | 1 |
Wyrośnięte bułeczki posmarować rozkłóconym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i piec około 30 minut.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: