Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki zapiekane z papryką i serkiem topionym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułki 2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
masło 1 łyżka
czosnek ząbki 1 ząbek
serek topiony 50 gram
bazylia świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki zapiekane z papryką i serkiem topionym

Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do masła i dokładnie wymieszać. Bułki przekroić na pół, posmarować je masłem czosnkowym, a następnie ułożyć na nich paski papryki. Na wierzchu położyć kawałki serka.
Piec bułki kilka minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni, aż będą lekko zarumienione. Przed podaniem udekorować listkami bazylii.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 08.08.2016 00:37
dobry pomysł
mirosława4 07.08.2016 20:51
smaczne nie tylko na kolację :)
Madzai 07.08.2016 18:16
Bardzo dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak