Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki zapiekane z cukinią i serem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka kajzerka 2 sztuki
cukinia żółta 25 dkg
cebula 1 średnia sztuka
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Ajwar łagodny 2 czubate łyżeczki
żółty ser 10 dkg
masło 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki zapiekane z cukinią i serem

Kroki postępowania

1
Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach razem ze skórką. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.
Krok 1 - Bułki zapiekane z cukinią i serem foto
2
Dodać do niej tartą cukinię, trochę soli i pieprzu, czosnek i paprykę. Smażyć na średnim ogniu często mieszając, aż cukinia zmięknie.
Krok 2 - Bułki zapiekane z cukinią i serem foto
3
Dodać ajvar, wymieszać, jeszcze chwilę podsmażać.
Krok 3 - Bułki zapiekane z cukinią i serem foto
4
Bułki przekroić na pół. Każdą połówkę bułki lekko w środku wydrążyć, posmarować masłem.
Krok 4 - Bułki zapiekane z cukinią i serem foto
5
Do bułek nałożyć cukiniowy farsz. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ułożyć na bułkach.
Krok 5 - Bułki zapiekane z cukinią i serem foto
6
Bułeczki zapiekać w 200 stopniach przez ok. 10 minut.
Krok 6 - Bułki zapiekane z cukinią i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IgraszkiLosu 06.07.2017 10:38
pyszne i ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak