Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki z tymiankiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 1 kostka
mąka pszenna 0,5 kg
tymianek 1 do posypania
jajko 1 sztuka
mleko ciepłe 1 szklanka
Czosnek suszony Prymat 1 do smaku
sól i pieprz 1 do smaku
olej 4 łyżki
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki z tymiankiem

Kroki postępowania

1
Drożdże kruszymy do miski. wlewamy ciepłe mleko. Na chwile odstawiamy.
Krok 1 - Bułki z tymiankiem foto
2
Wsypujemy mąkę pszenną, wbijamy jajo, dajemy sól, pieprz, tymianek, cukier, mielony czosnek. Zarabiamy ciasto i zostawiamy do wyrośnięcia.
Następnie rozwałkowujemy. Formujemy bułeczki, nacinamy nożem wgłębienia.. Posypujemy tymiankiem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy.
Krok 2 - Bułki z tymiankiem foto
3
Gotowe bułeczki przekładamy do miski.
Krok 3 - Bułki z tymiankiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Internetowa Kuchnia 28.04.2015 20:41
na pewno są pyszne, lubię bułeczki z ziołami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak