Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki z ciasta francuskiego z pieczarkami i serem

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
pieczarki 50 dag
cebula 2 sztuki
ser żółty starty 5 łyżek
olej do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki z ciasta francuskiego z pieczarkami i serem

Cebulę posiekać, pieczarki pokroić w kostkę. Na oleju podsmażyć najpierw cebulę, następnie dodać pieczarki i smażyć do momentu odparowania wody. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość ostudzić.

Ciasto francuskie rozwinąć, ułożyć farsz z pieczarek i posypać startym serem. Ciasto zwinąć w rulon zaczynając od dłuższego boku. Roladę pokroić na 2-3 centymetrowe plastry.

Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć bułki. Piec 25-30 minut w temperaturze 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 19.01.2017 17:18
świetna przekąska
adelajda 19.01.2017 16:07
Prosto i smacznie
Beatris 19.01.2017 15:53
Chętnie bym zjadła :)
MonikaW 19.01.2017 15:05
Bardzo pomysłowe
Asik32 19.01.2017 14:11
bardzo lubię takie roladki:)
A_Ka 19.01.2017 14:00
najlepsze bułeczki, uwielbiam takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak