bułki w słodkiej panierce

bułki w słodkiej panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki czerstwe

    4 sztuki
  • mleko

    200 ml
  • jajko

    4 sztuki
  • cukier

    60 g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania bułki w słodkiej panierce

bułki kroję w kromki i zanurzam je w jajkach roztrzepanych w mleku, po czym obtaczam w tartej bułce i smażę na dobrze rozgrzanym oleju. Podaję ciepłe posypane cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

andżelika1 15.08.2012 16:44
pycha
sznycel 14.08.2012 23:12
czerstwe bułki nie marnują się w mojej kuchni

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat