bułki w słodkiej panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki czerstwe

    4 sztuki
  • mleko

    200 ml
  • jajka

    4 sztuki
  • cukier

    60 g
  • bułka tarta

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

bułki kroję w kromki i zanurzam je w jajkach roztrzepanych w mleku, po czym obtaczam w tartej bułce i smażę na dobrze rozgrzanym oleju. Podaję ciepłe posypane cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 15.08.2012 16:44
pycha
sznycel 14.08.2012 23:12
czerstwe bułki nie marnują się w mojej kuchni

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat