Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bułki w słodkiej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki czerstwe 4 sztuki
mleko 200 ml
jajko 4 sztuki
cukier 60 g
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: bułki w słodkiej panierce

bułki kroję w kromki i zanurzam je w jajkach roztrzepanych w mleku, po czym obtaczam w tartej bułce i smażę na dobrze rozgrzanym oleju. Podaję ciepłe posypane cukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 15.08.2012 16:44
pycha
sznycel 14.08.2012 23:12
czerstwe bułki nie marnują się w mojej kuchni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak