Bułki szwagierki

Bułki szwagierki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

  • mleko

  • drożdże

  • sól

  • cukier

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bułki szwagierki foto
Do miski wsypać 3/4 mąki, pokruszyć drożdże posypać łyżeczkacukru i wlać szklankę ciepłego mleka. Odstawić na 15 min,
W garnku podgrzać restę mleka i rozpuścić masło, do wyrośniętego roszczynu dodac mleko z tłuszczem i resztę cukru. Wyrobić ciasto. i odstawić do wyrośnięcia na 2 godz.
Krok 2 - Bułki szwagierki foto
Jeszcze raz wyrobić ciasto uformować bułki, mozna nadziać dżemem lub masą serową. Odstawić na 15 min.
Krok 3 - Bułki szwagierki foto
piec 25 min w temp 180 s C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 14.04.2016 11:47
na pewno smakują wybornie
Jagódka77 13.04.2016 11:34
wyglądają imponująco
paula191919 13.01.2016 14:02
wyglądają cudownie
kokoszka 08.02.2013 21:33
dobre
czekoladka_m 08.02.2013 20:53
1 kg soli?? Zdaje się miało być mąki??
Goya 08.02.2013 20:38
podaję proporcję bo jak od razu podaję to wyskakuje mi jakis błąd i nie mogę dodac przepisu: masło 15 dag,mleko 1/2 l, drożdże 4 dag, 1 szkl cukru i 1 kg soli, są przepyszne zwłaszacza tuż po upieczeniu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat