Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki razowe z jagodami goji

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka żytnia pełnoziarnista 200 g
mąka pszenna 160 g
sól 1 łyzeczka
jagody goji 1/2 szkl
drożdże świeże 15 g
cukier trzcinowy 1 łyż
mleko 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki razowe z jagodami goji

Kroki postępowania

1
W mleku rozrobić drożdże z cukrem trzcinowym i pozostawić by wyrosły.
Krok 1 - Bułki razowe z jagodami goji foto
2
Mąkę pszenną wymieszać z solą, dodać drożdże i wyrobić ciasto. Zostawić na 20 minut.
Krok 2 - Bułki razowe z jagodami goji foto
3
Mąkę żytnią wsypać do ciasta
Krok 3 - Bułki razowe z jagodami goji foto
4
Jagody rozdrobnić, dodać do ciasta i ponownie wyrobić ciasto.
Krok 4 - Bułki razowe z jagodami goji foto
5
Formować niewielkie bułeczki i odstawić na 30 minut pod lnianym nakryciem.
Krok 5 - Bułki razowe z jagodami goji foto
6
Piec w temp. 200 stopni przez około 20-25 minut.
Krok 6 - Bułki razowe z jagodami goji foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak