Bułki razowe z jagodami goji

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka żytnia pełnoziarnista

    200 g
  • mąka pszenna

    160 g
  • sól

    1 łyzeczka
  • jagody goji

    1/2 szkl
  • drożdże świeże

    15 g
  • cukier trzcinowy

    1 łyż
  • mleko

    250 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bułki razowe z jagodami goji foto
W mleku rozrobić drożdże z cukrem trzcinowym i pozostawić by wyrosły.
Krok 2 - Bułki razowe z jagodami goji foto
Mąkę pszenną wymieszać z solą, dodać drożdże i wyrobić ciasto. Zostawić na 20 minut.
Krok 3 - Bułki razowe z jagodami goji foto
Mąkę żytnią wsypać do ciasta
Krok 4 - Bułki razowe z jagodami goji foto
Jagody rozdrobnić, dodać do ciasta i ponownie wyrobić ciasto.
Krok 5 - Bułki razowe z jagodami goji foto
Formować niewielkie bułeczki i odstawić na 30 minut pod lnianym nakryciem.
Krok 6 - Bułki razowe z jagodami goji foto
Piec w temp. 200 stopni przez około 20-25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat