Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki pszenne mleczne do burgerów

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 400 g
mąka orkiszowa 150 g
miód płynny płaska łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
olej z pestek winogron 3-4 łyżki
drożdże suche 7-8 g
mleko ciepłe 300-350 ml
jajko średnie
ziarna sezamu do posypania
białko do smarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki pszenne mleczne do burgerów

Kroki postępowania

1
Połączyc składniki i wyrobić mikserem na jednolite ciasto.
Krok 1 - Bułki pszenne mleczne do burgerów foto
2
Nakryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Krok 2 - Bułki pszenne mleczne do burgerów foto
3
Odgazować ciasto, krótko zagnieść i uformować 8-10 płaskich bułek podobnej wielkości. Odstawić do podrośnięcia.
Krok 3 - Bułki pszenne mleczne do burgerów foto
4
Przed pieczeniem posmarować białkiem ubitym z łyżką mleka i posypać sezamem.
Piec ok. 20 minut w 200*C do uzyskania rumianego koloru.
Krok 4 - Bułki pszenne mleczne do burgerów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak