Przepis i sposób przygotowania na: Bułki nadziewane z air fryera
Bułki nadziewane z air fryera to pyszna przekąska na ciepło. Nadzienie jest z kurczaka, papryki i cebuli oraz masy jajeczno-mlecznej. Bułki posypane są żółtym serem, aby zapiekł się na chrupiąco. Ważne, aby do tego przepisu użyć kajzerek. Kajzerki to bułki, które mają pięć nacięć, dzięki temu nasze bułki zapiekane mają odpowiednią formę.
Jak zrobić bułki nadziewane z air fryera?
Filet z piersi kurczaka pokrój w kostkę, skrop olejem i dopraw przyprawą do kurczaka kebab-gyros. Usmaż, mieszając. Smażenie powinno trwać około 5 minut.
Pokrój paprykę, cebulę w kostkę. W osobnej miseczce wymieszaj jajko z mlekiem. Zetrzyj ser.
Do przestudzonego mięsa dodaj warzywa i masę jajeczno-mleczną. Miękkie masło połącz z przyprawą do masła.
Kajzerki natnij wzdłuż nacięć. Każde cięcie zrób dość głęboko. Następnie ugnieć (lub wydrąż) miąższ bułki. Nabierz trochę masła na łyżeczką i rozsmaruj wewnątrz każdej kajzerki.
Każdą kajzerką napełnij farszem. Posyp tartym serem żółtym.
Piecz w air fryerze 8 minut w 175 stopniach (lub wydłuż czas, jeśli masa w środku kajzerek nie będzie ścięta)