Bułki na parze z marmoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,5 kg
  • drożdże

    3 dag
  • olej

    3 łyżka
  • mleko

    1 szklanka
  • cukier

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżka
  • jajko

    1 szt
  • marmolada

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do podgrzanej szklanki mleka dodać drożdże i rozpuścić. Pozostałe składniki połączyć ze sobą (bez marmolady). Odstawić do wyrośnięcia. Bułki podgrzewać na parze (garnek z gotującą się wodą, a na nim przymocowana gaza) w środek bułki dodajemy marmoladę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat