Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki jaglane

2.0
(6)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki:

kasza jaglana 2 szklanki
mąka pełnoziarnista 1 szklanka
woda ciepła 1 szklanka
masło 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
cukier 2 łyżeczki
jogurt naturalny 2 łyżeczki
drożdże 7 gramów

Do posypania:

siemię lniane
Czarnuszka nasiona Prymat
sezam

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki jaglane

Suche drożdże zalewamy wodą. Dodajemy sól, cukier, mąkę, ugotowaną kaszę jaglaną, jogurt i roztopione masło.  Wszystko mieszamy do połączenia składników.

Zostawiamy do wyrośnięcia na 40 minut. Po tym czasie formujemy bułeczki, u mnie wyszło 10. Można je posypać dowolnymi ziarnami.

Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku do zarumienienia około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 03.01.2017 10:31
No właśnie? co z tą kaszą? dajesz taką suchą, czy wcześniej poddajesz ją jakiejś obróbce może?
Ifa 03.01.2017 09:39
A co z kaszą jaglaną?
joannaa24 02.01.2017 21:18
Wyglądają bardzo smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak