Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki faszerowane pieczarkami - zapiekane z jajkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki 3-4
jajko 3-4 małe
pieczarki 6-8 szt.
cebula czerwona 1 duża
kiełbasa śląska średni kawałek
żółty ser 3-4 łyżki starty
zielenina siekana
przyprawa do zup
Czosnek suszony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
masło miękkie

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki faszerowane pieczarkami - zapiekane z jajkiem

Z bułek odciąć "czapeczki", a miąższ wydłubać widelcem. Środek posmarować miękkim masłem (najlepiej palcami) i posypać przyprawami.
Pieczarki utrzeć na grubej tarce.
Cebulę posiekać i zeszklić, dodać pokrojoną kiełbasę, pieczarki, doprawić i usmażyć.
Do przestudzonego lekko farszu dodać utarty ser i posiekaną zieleninę.
Farsz pieczarkowy z wędliną, serem i zieleniną nałożyć do wydrążonych bułek i na wierzch każdej bułki wbić po małym jajku, nakryć odkrojonymi "czapeczkami", ułożyć je na blaszce i zapiec w nagrzanym do 200*C piekarniku, aż jajka się zetną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 20.01.2013 11:23
Wyszły rewelacyjne :) super!
kamyk 19.01.2013 21:43
dla mnie rewelacja
angelika14 19.01.2013 21:42
apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak