Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki faszerowane pieczarkami, ogórkiem i szynką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kajzerka 3 szt
pieczarki 150 g
cebula 1 szt
papryka czerwona 1/2 strąka
szynka 3 plastry
ogórek kiszony 2 szt
ser żółty 100 g
sól i pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki faszerowane pieczarkami, ogórkiem i szynką

1. Pieczarki kroję w plasterki. Cebulę kroję w kostkę. Pieczarki razem z cebulą smażę około 10 minut na oliwie. Oprószam solą i pieprzem. Ogórki kroję w plasterki, szynkę w kostkę, a paprykę w paski. Ser żółty ścieram na tarce o dużych otworach.

2. Z bułek odkrawam wierzchołki. Wydrążam wnętrze bułek. Wgłębienia w bułkach wypełniam podsmażonymi pieczarkami, papryką, ogórkami i szynką. Oprószam solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Wierzch bułeczek posypuję żółtym serem. Bułki układam na blaszce i zapiekam około 20 minut w temperaturze 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 21.02.2016 17:08
fajny przepis
ada.la 21.02.2016 16:50
pyszne bułeczki
Edita 21.02.2016 16:35
fajny pomysł
Damiano
Damiano 21.02.2016 14:43
smaczne buł•eczki
anka1988 21.02.2016 14:29
często robię takie na kolację, moja rodzina bardzo je lubi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak