Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki faszerowane pieczarkami

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka 5 sztuka
ser żółty 60 gram
pieczarki 300 gram
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki faszerowane pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki zetrzeć na tarce, podsmażyć na oleju, wbić jajko i mieszać aż się zetnie.
Doprawić solą i pieprzem.
Krok 1 - Bułki faszerowane pieczarkami foto
2
Bułkom ściąć wierzch, wyciągnąć środek i nałożyć farsz.
Krok 2 - Bułki faszerowane pieczarkami foto
3
Ser zetrzeć na małych oczkach tarki.
Krok 3 - Bułki faszerowane pieczarkami foto
4
Bułki ułożyć na blaszce, posypać je serem.
Krok 4 - Bułki faszerowane pieczarkami foto
5
Piec w piekarniku aż ser się rozpuści.
Krok 5 - Bułki faszerowane pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 04.02.2013 17:20
smaczne
Joanna46 01.02.2013 10:06
Bardzo apetyczne.
aisoglam 01.02.2013 09:33
Jak zwykle pięknie się prezentują :)
Agnieszka_B 01.02.2013 07:30
Bułeczki faszerowane w taki sposób pamiętam z rodzinnego domu... Były pyszne!!
miroslawa 01.02.2013 05:31
mniam, mniam, ale mam smaka zwinąć jedną, uwielbiam takie połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak