Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki faszerowane pieczarkami :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

4 bułki,20 dag pieczarek, 1 łyżka masła
¼ szklanki śmietanki słodkiej, sól, pieprz mielony, 8 łyżek utartego żółtego sera
serek topiony 1 szt. (mały)
koperek 1 łyżka (siekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki faszerowane pieczarkami :

Z bułek ściąć spodu. Wydrążyć środki. Pieczarki drobno usiekać i usmażyć na maśle na rumiano . Wlać śmietankę . Wsypać koperek . Włożyć serek topiony . Dusić , aż serek się rozpuści , a śmietanka trochę odparuje . Doprawić solą i pieprzem . Włożyć farsz do bułek . Każdą posypać 2 łyżkami utartego żółtego sera . Zapiekać w piekarniku , aż ser na wierzchu się rozpuści .

Podawać na ciepło .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 14.10.2011 15:05
Genialna sprawa - świetny pomysł na przyrządzenie bułek :)
Gosia32
Gosia32 10.03.2011 07:17
apetyczne
mehia 29.06.2010 08:24
proste i smaczne - to coś, co lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak