Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki drożdżowe z parówką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 g
cukier 1 łyżka
drożdże 50 g
olej 3 łyżki
jajko 1
woda 150 ml
mleko 100 ml
sól 1 łyżecxzka
bazylia
oregano
parówki
sos do spaghetti

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki drożdżowe z parówką

Drożdże rozetrzeć z cukrem zalać ciepłym mlekiem dodać 3 łyżki mąki rozmieszać i odłozyć na 15 minut.Mąke przesiać dodać sol jajko wodę olej bazylię oregano i rozczyn drożdżowy. Całośc dokładnie zagnieść odłożyć na 40 monut. Z wyrośniętego ciasta zrobić rulon średnicy 5 cm i pokroić go na 15 kawałkow.Każdy rozwałkować na prostokąt posmarowac przygotowanym sosem i ułozyć połowe parowki boki zawinąc do środka i całość zwinąć jak roladę.Piec 30 minut w temperaturze 200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak