Bułki drożdżowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki

    6 szkl
  • drożdży

    50 dag
  • soli

    1 łyzka
  • wody ciepłej

    2 szkl
  • olej

    3 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

w misce rozpuscić drożdże w wodzie dodać 2 szkl maki i odstawić do wyrośnięcia.Gdy wyrosnie dodaj sól reszte mąki i olej wszystko dobrze wyrobić i pozostawic w ciepłe miejsce do wyrosnięcia.Podzielic ciasto na bułeczki i piec ok 20 min.w piekarniku nagzranym do 200 stopni

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
patusia 10.12.2010 00:42
Szybki, prosty przepis a o to właśnie chodzi, żeby było proste i smaczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat