Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ryżowa 400 gram
ksylitol 1 łyżeczka
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 2 łyżeczki
drożdże suche 14 gram
woda ciepła 300 ml
słonecznik łuskany do posypania
dynia do posypania
jajko do posmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki

Mąkę i sól do miski.
Do 150 ml cieplej wody dodać drożdże plus ksylolit i 2 łyżki mąki. Odstawić w ciepłe miejsce na 30 min (u mnie uchylony piekarnik 50 st).
Gotowy zaczyn dodać do mąki i soli i wyrabiać podlewając ciepła woda (ja dodałam ok 100 ml, wszystko zależy od mąki jak chłonie).
Ciasto odstawić na godzinkę w ciepłe miejsce.
Następnie uformować bułki i na blaszkę z papierem do pieczenia.
Piec 30 min w 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 26.01.2017 18:33
świetny przepis
agnieszka214 26.01.2017 18:01
apetyczne bułeczki
Aleksandra/Olcia 26.01.2017 17:46
z mąki ryżowej jeszcze nic nie piekłam.bułeczki wyglądają pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak