Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułka z kaszankowym farszem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułka 3 szt łupanej
kaszanka ok30 dag
papryka czerwona 1/2 szt
banan 1 szt
mleko ok 1 1/2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka z kaszankowym farszem

Paprykę oczyścić i pokroić w małą kostkę. Wrzucić na lekko rozgrzany olej i dodać obraną z osłonki i pokrojoną w plasterki kaszankę. Wymieszać i można doprawić do smaku.
Bułki rozłamać na połowy, wydrążyć środek i napełnić kaszankowym farszem.
Banany pokroić na kawałki i wcisnąć we farsz.
Mleko przelać do miseczki i lekko nasączyć w nim każdą połówkę bułki z farszem, obtoczyć w tartej bułce.
Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak