Bułka z kaszankowym farszem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka

    3 szt łupanej
  • kaszanka

    ok30 dag
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • banan

    1 szt
  • mleko

    ok 1 1/2 szkl
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę oczyścić i pokroić w małą kostkę. Wrzucić na lekko rozgrzany olej i dodać obraną z osłonki i pokrojoną w plasterki kaszankę. Wymieszać i można doprawić do smaku.
Bułki rozłamać na połowy, wydrążyć środek i napełnić kaszankowym farszem.
Banany pokroić na kawałki i wcisnąć we farsz.
Mleko przelać do miseczki i lekko nasączyć w nim każdą połówkę bułki z farszem, obtoczyć w tartej bułce.
Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat