Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułka w jajku z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kajzerka 2 sztuki
jajko 2 sztuki
ser żółty 4 plasterki
szynka 4 plasterki
pieczarki 5 sztuk
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka w jajku z pieczarkami

Kajzerki (mogą być lekko czerstwe) kroimy na kromki. Jajka wbijamy do głębokiego talerza, dodajemy przyprawy i mieszamy. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki i razem z szynką wrzucamy na patelnię na rozgrzany olej. Podsmażamy kilka minut. Kajzerki obtaczamy w jajku (tak, żeby nasiąkły) i układamy po kromce na plasterkach szynki i pieczarkach, na wierzch kładziemy żółty ser. Smażymy na średnim ogniu, pod przykryciem, aż ser się roztopi. Zjadamy z ketchupem, majonezem, same - jak kto lubi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak